Charmes-Chambertin grand cru claude dugat 2011

Charmes-Chambertin grand cru claude dugat 2011, který přejde k trojici Grand Crus Clauda Dugata, má typickou kytici „Charmes“ s živými vůněmi tmavých třešní, borůvek a kdoule, které jsou plné svěžesti podobné sorbetu. Chuť je středně plná s mírně šlachovitým vstupem. Spojuje se ve druhé polovině a vykazuje velmi jemné, vláčné třísloviny se spoustou šťavnatého ovoce Pinot, které je v tuto chvíli zakryté pod 100% novým dubem, i když je vše vyvážené a synchronizované. Dovolil bych si to tři nebo čtyři roky v lahvi, aby se plně integroval.

Skladem
Kód: 244
7 900 Kč
Kategorie: Červená vína

Charmes-Chambertin grand cru claude dugat 2011

Charmes-Chambertin 2011 je čistá radost. Černé třešně, švestky, hřebíček, fialky a nová kůže jsou tkané dohromady v látce významné třídy. Tady je to mimořádná jemnost textury a celková harmonie vína, které ovládají všechny smysly. Je tu tolik, co se tu líbí, včetně velkorysé a příjemné osobnosti vína.

  • Výrobce / značka: Claude Dugat
  • Země: Francie
  • Kraj: Charmes-Chambertin
  • Obsah alkoholu: 13,5%
  • Objem: 0,75 l
  • Rok výroby: 2011
  • Druh vína: 100% Pinot noir
  • Barva vína: Červená

Claude Dugat

Domaine Claude Dugat je malá doména v obci Gevrey-Chambertin, která vyrábí elegantní vína na 6 hektarech pěstitelské plochy. Claude Dugat - pátá generace Dugata v Gevrey-Chambertin - je hlavou Domaine. Domaine se nachází v udržované zemědělské budově opatství, postavené především ve 13. století, kterou Claudeův otec Maurice získal před padesáti lety. Claude, který umí velmi dobře zacházet se dřevem a kamenem, jej pečlivě obnovil.

Spolu se svým otcem v roce 1976 vyřízl ze skály působivý sudový sklep. Poté, co dva společně provozovali doménu v 80. letech, odešel Maurice v roce 1990 do důchodu, ale rád poskytne radu. Vysoký průměrný věk révy vinné, co nejméně zásahů a poměrně zdrženlivý prořez ve spojení s ébourgeonnage (vylamování výhonků) zaručuje nízké základní výnosy a koncentrované hrozny. Claude je přesvědčen, že při intenzivním prořezávání klesá nejen výtěžek, ale také plocha listů a tím i produkce cukru. Zelená sklizeň může produkovat malé, koncentrované hrozny, které se sklízejí, když jsou zralé - ale nejsou přezrálé, aby měly dostatečnou kyselost. Všechny vinice jsou zorané, čtvrtina z nich na koni. Proti plevelům a chemickým hnojivům se mračíme.

Zpět do obchodu