1996 Domaine des Varoilles Charmes-Chambertin Grand cru

Víno 1996 Domaine des Varoilles Charmes-Chambertin Grand cru se vyznačuje: Středně rubínově červená, na okraji jen stopy jantaru. Ne tak vysoké tóny jako mnoho a žádné koření, ale červená třešeň prochází stejně jako ostatní z této vinice. Koncentrovaná čerstvou kyselostí a dobrými taniny - ve skutečnosti krásná koncentrace. Závěr sice netrvá tak dlouho jako Varoilles z roku 97.

Skladem
Kód: 218
7 490 Kč
Kategorie: Červená vína

1996 Domaine des Varoilles Charmes-Chambertin Grand cru

Plná šířky, mízy a elegance, s její vůní ve srovnání s vůní fialové, je Clos des Varoilles dokonalým hlídačem vína.

  • Výrobce / značka: Domaine des Varoilles
  • Země: Francie
  • Kraj: Burgundy
  • Obsah alkoholu: 13,5%
  • Objem: 0,75 l
  • Rok výroby: 1996
  • Druh vína: Pinot noir (100%)
  • Barva vína: Červená

Domaine des Varoilles

Kapitola Langres koupila v roce 1272 první pozemek se 75 dijonnaiskými půdami (půda měla hodnotu 12 Denierů). V roce 1319 získal 25 a půl děl a v roce 1329 koupil zbytek podnebí, pro 60 podlaží. Tento majetek zůstal ve vlastnictví kapituly Langres až do roku 1792. Tato vinice byla poté prodána jako národní majetek. „Clos des Varoilles“ je monopolem panství a vyrábí jedno z velkých vín Gevrey-Chambertin, které je rovněž klasifikováno jako „Première Cuvée“. To napsal Gaston Roupnel, slavný bourguignonský spisovatel: "Přímo na Rue Haute se Côte Saint-Jacques řadí do řady slavných crus: Cazetiers, Grandes-Charmes, Clos Saint-Jacques, Chapter Clos a nakonec slavné Varoilles.

Nic v Burgundsku se snad nevyrovná pevné nádheře těchto sytých a plných vín, robustního tónu. Z dlouhodobého hlediska může jejich téměř barbarskou sílu ukonejšit pouze věk. Ale když léta dozrají, tato skvělá tmavá vína jsou napadena a voní po jaru a fialkách.” … A Camille Rodier, jeden ze zakladatelů Confrérie des Chevaliers du Tastevin, ve své knize « Les Vins de Bourgogne » poté, co citoval Charmes-Chambertin, Latricières-Chambertin, Ruchottes-Chambertin atd., dodává: "Všimněme si však, že ostatní vinice v této obci mají stejnou hodnotu a kvalitu, někdy i vyšší vzdělávací instituce. Například: Varoilles, Clos Saint-Jacques, Cazetiers …

Zpět do obchodu